Havaintoja, tunnelmia, kokemuksia, päiväkirjamerkintöjä ja ajatuksenvirtaa elosta ja olosta
Amerikassa, Bethesdassa, DC:n metropolialueella.

keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Sekalaisia merkintöjä


Korkein lämpötila tänään: 93 F / 34 C.

Täällä on vielä keskipäivällä tosi kuuma, vaikka vähän viileämpiäkin päiviä on. Tosin kertaakaan ei ole tarvinnut laittaa pitkiä housuja tai umpikenkiä sen takia, että ulkona olisi ollut viileä. Sisällä saattaa sen sijaan olla tosi kylmä välillä. Tänään kävin kirjaston ilmaisella keskustelutunnilla tutustumassa ihmisiin ja puhumassa englantia ja siellä oli tosi kylmä. Meinasin jäätyä. Yleensä mulla onkin laukussa mukana pitkähihainen siltä varalta, että joku paikka on ilmastoitu liian tehokkaasti.

Näin tänään luultavasti Obaman tyttären, tosin kaukaa. Olin pyöräilemässä kirjastoon ohi koulun, jota Obaman tyttäret käyvät, ja pihalla oli lapsia pelaamassa. Jokaisessa kadunkulmassa oli poliisiauto passissa, joka ei ole normaalia. Obaman tyttäret käyvät yksityiskoulua noin puolen kilometrin päässä meiltä. Nyt kun koulut ovat täällä alkaneet, niin saa nähdä tuleeko enemmän viitteitä siitä, että koulussa on tavallista tiukemmat turvallisuustoimet.

Meidän tavarat tulivat reilu viikko sitten. Osa on vielä purkamatta. Omia huonekaluja ja joitakin tavaroita oli kovasti ikävä. Kuitenkin kun eli neljä viikkoa tosi vähillä tavaroilla ja pärjäsi ihan hyvin, niin huomaa kuinka paljon kaikkea turhaa tavaraa sitä omistaakaan. Nyt tavoitteena on siis hankkia mahdollisimman vähän uusia juttuja nurkkiin pyörimään.

Golf-autolla huristelua.
Olen aloittanut tennistunnit. Tuomas vähän naureskelee, koska meidän valmentaja opettaa kuulemma vähän liian monimutkaisia juttuja meille, kuten windshieldwiper-lyöntejä. Lisäksi valmentaja väitti, että on uusi juttu tulla syötön jälkeen vasemmalla jalalla alas. Tuomaksen mukaa kukaan ei ole Boris Beckerin jälkeen muulla tavalla tullutkaan. Ei siis kovin uusi juttu sittenkään. Joka tapauksessa on hauskaa päästä taas pelaamaan. Lisäksi valmentaja on jenkkityyliin superkannustava.

Eilen oltiin Tuomaksen kanssa golfaamassa. Tein elämäni ensimmäisen birdin. Jee! Kenttä oli aika hyvä ja kiersimme amerikkalaiseen tyyliin golf-autolla. Neljän jälkeen pelaaminen on edullista, joten aiotaan mennä samalle kentälle toistekin.


Viime viikolla kävin New Yorkissa. Noin 10 minuutin kävelymatkan päässä meiltä menee bussi suoraan New Yorkiin. Matka kestää 4,5 tuntia ja maksaa 25-50 dollaria riiippuen bussista. Voi siis halutessaan lähteä vaikka päiväretkelle Nykkiin. 
Paikka on varmaan vielä komeampi keväällä,
jolloin vesi saattaa olla tosi korkealla.
Ollaan vietetty aikaa kesällä tänne muuttaneen suomalaispariskunnan, Anna-Kaisan ja Villen, kanssa. Viime viikonloppuna kävimme yhdessä Great Falls -luonnonpuistossa, joka on noin puolen tunnin ajomatkan päässä. 

Retken päätteeksi saimme kotoisia herkkuja, ruisleipää ja Daim-kakkua, Anna-Kaisalla ja Villellä. New Yorkista voi kuulemma tilata oikeaa ruisleipää. Täytyy joskus itsekin kokeilla.


Tuomas uskalsi kiivetä lähemmäksi katsomaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti