Havaintoja, tunnelmia, kokemuksia, päiväkirjamerkintöjä ja ajatuksenvirtaa elosta ja olosta
Amerikassa, Bethesdassa, DC:n metropolialueella.

torstai 7. lokakuuta 2010

Päivitystä pitkästä aikaa

Onpas kulunut pitkä aika siitä, kun viimeksi kirjoitin. Anteeksi rakas nettipäiväkirja.

Nyt ollaan oltu täällä jo yli kymmenen viikkoa ja täälläkin alkaa olla jo syksyistä. Tosin välillä päivällä voi olla vielä yli kaksikymmentä astetta, kuten oli tänään. Mutta välillä taas on sateista ja kylmää.

Bethesdassa oli viime lauantaina Tastes of Bethesda -
tapahtuma, joissa sai maistiaisia eri ravintoloista. Ilma oli hyvä
 ja ihmisiä oli paljon.Dupont Circlellä on paljon ihmisiä hengailemassa. 
Vähän kuin paikallinen Espa.
Kaasua!
Joka tapauksessa on ollut sen verran viileää varsinkin öisin, että on pitänyt laittaa lämmitys päälle. Se olikin vähän jännittävää, sillä talo lämpiää kaasulla. Kun käännettiin termostaatti / lämpötilasäädin ilmastoinnilta lämmitykseen, niin kodinhoitohuoneen kaasulämmitin meni päälle.

Metallisesta laatikosta alkoi kuulua huminaa ja näki, kuinka sisällä paloi sininen liekki. Oli sen verran oudon näköistä, että piti vielä varmistaa vuokraemännältä, että onhan se normaalia.

Lämmintä ilmaa puhaltaa nyt aina välillä samoista luukuista, mistä tulee ilmastoinnin ollessa päällä kylmää ilmaa. Mukavasti talo on lämmennyt, mutta ehkä pitää vielä löytää oikea lämpötila. Lisäksi on mahdollista ohjelmoida eri lämpötilat heräämiseen, päiväksi, illaksi jne. Ikkunat ovat täällä yksinkertaiset ja seinät paljon ohuemmat kuin Suomessa, joten kylmällä kaasua varmasti palaa.

Mainoksia ja sivuvaikutuksia
Kirjoitin jo aikaisemmin siitä, kuinka postissa tulee paljon erilaisia kuponkeja. Lisäksi tulee tosi paljon kaikkea hyväntekeväisyysorganisaatioiden postia, joissa tulee paljon sälää, jolla yritetään houkutella avustuksia. Invalidisäätiö jää ihan kakkoseksi postikortteineen. Eilisen postin avaamisen saldo oli yksi Amerikan kartta (luonnonsuojelujärjestö), yksi lehtiö (sotaveteraanit) ja osoitetarroja (sotaveteraanit). Aikaisemmin on tullut joku joululaulucd ja ainakin yksi kalenteri. Eilen tullut kartta ja lehtiö pääsevät kyllä käyttöön.

Täällä mainostetaan ihan tuhottomasti lääkkeitä telkkarissa ja lehdissä. Mainosten kaava on aina sama: ensin joku kertoo henkilökohtaisesti tai näyteltynä sydänkohtauksesta / astmasta / erektiöhäiriöstä, sitten esitellään lääke ja lopuksi tulee mainoksen siihen astisen keston verran lääkkeen haittavaikutuksia ja sivuoireita. Joskus sivuvaikutukset luetellaan niin nopeasti, että niistä ei saa mitään selvää. Mutta välillä saa, ja sivuvaikutukset ovat joskus ihan käsittämättömiä. Esim. eräskin astmalääke saattaa aiheuttaa itsemurha-ajatuksia. Saa olla aika paha astma, että lähtee kokeilemaan.

Ja välillä taas tulee mainoksia, että ota yhteyttä tiettyyn lakifirmaan, jos joku tietty lääke on aiheuttanut sinulle jotain vakavia haittavaikutuksia.

Telkkarimainokset on täällä muutenkin aika huvittavia välillä. Mainostentekijät ilmeisesti uskovat toiston voimaan, joten yleinen konsepti on se, että sama / suunnilleen sama lause toistetaan monen ihmisen sanomana. Ja nämä ihmiset ovat mielellään eri sukupuolia ja rotuja edustavia.  Tässä yksi esimerkki: http://www.youtube.com/watch?v=HX0fIi3H-es

Asiaa autoilusta
Saimme vähän aikaa sitten autoon oikeat kilvet. Täällä kilvet vaihtuvat omistajan vaihtuessa, joten aluksi meillä oli väliaikaiset paperikilvet.

Täällä ei autoissa ole (tai ainakaan meidän autossa) kuramattoja. Kun hain kilpiä autokaupasta, niin seinällä mainostettiin maton käsittelyä säänkestäväksi. Miten olisi ihan vaan kuramatot?

Autoilu on sujunut hyvin, mutta välillä ruuhkat yllättävät, ja matkaan menee monesti tuplasti se aika, mitä navigaattori sanoo. Yksi huvittava kokemus oli, kun olimme ajamassa DC:n keskustassa jonkun valtion viraston alakerrassa olevaan parkkihalliin. Sinne ei menty noin vaan: kaikkien piti näyttää henkilöllisyystodistus ja lisäksi auto käytiin jolloin ihme metallin- tai pomminpaljastuslaitteella läpi. Selvittiin tarkastuksesta, ja saatiin kommenttia vain siitä, että auto oli joutunut lintujen uhriksi.

Joissain isommissa risteyksissä näkyy kodittomia kylttien kanssa kerjäämässä. He kävelevät kääntymiskaistojen vierellä, kun autot ovat pysähtyneet punaisiin valoihin. Kerran näin myös kiltin näköisiä lukiolaisia keräämässä rahaa kissojen orpokodille tms. Aika monen auton ikkuna aukesi, toisin kuin silloin kun samassa risteyksessä on ollut koditon kerjäämässä.

Meillä ei ole vieläkään Marylandin ajokortteja. Viimeksi kun käytiin ko. virastossa, niin päästiin jo ekalta tiskiltä seuraavalle ja asioita saatiin vähän eteenpäin. Homma tyssäsi kuitenkin siihen, että Homeland securityn pitää tarkistaa meidän passit, viisumit ja maahantulotiedot. Aika pian tuli onneksi ilmoitus sähköpostiin, että tarkistus on mennyt läpi. Eli nyt sitten on tiedossa mulla neljäs retki samaan paikkaan. Ja eipä taida jäädä viimeiseksi.

Arvaa mikä metroasema? Tämä on kompakysymys, sillä
kaikki asemat näyttävät ihan samoilta.

DC:n yöelämä
Meille tulee lauantaina ekat vieraat, joten pääsee itsekin vähän turisteilemaan. Tosi monia paikkoja on vielä näkemättä.

Oltiin toissa lauantai-iltana katsomassa Valkoista taloa iltavalaistuksessa. Kello oli kahdeksan ja ajateltiin, että  mennään syömään jotain. Joka paikassa oli kuitenkin ihan kuollutta ja nähtiin tasan kaksi auki olevaa ravintolaa, mutta paljon kiinni olevia. DC:n keskustassa on aika iso virastoalue, joka on ihan kuollut virka-ajan ulkopuolella. Autoja vaan ajaa katuja pitkin, mutta kävelijöitä ei näy. Sitten kun ajaa keskustasta vähän poispäin, niin esim. Dupont Circlellä on jo ihan toinen meininki.

Valkoinen talo.

Bethesda illalla.

Bethesda illalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti