Havaintoja, tunnelmia, kokemuksia, päiväkirjamerkintöjä ja ajatuksenvirtaa elosta ja olosta
Amerikassa, Bethesdassa, DC:n metropolialueella.

lauantai 13. marraskuuta 2010

Lähiseutumatkailua

Syksy alkaa tulla tännekin, mutta päivisin saattaa olla vielä parhaimmillaan 15 astetta lämmintä. On ollut tosi aurinkoista. Aika moni puu on pudottanut lehdet, mutta osa on vielä hienon värisiä.

Pari viikkoa sitten oli Halloween ja vaikka meillä oli asian mukaisesti kurpitsa oven edessä ja ulkovalo palamassa, niin silti ei tullut kukaan kysymään “Trick or treat?”. Olin kyllä vähän pettynyt. 

Olimme yksi viikonloppu lokakuun loppupuolella Appalakkien vuoristoon kuuluvassa Shenandoahin kansallispuistossa Virginiassa. Ajoimme puiston läpi Skyline Drive -nimistä maisematietä ja pysähdyttiin puolessa välissä yöpymään. Olimme kyllä ihan hotellissa läheisessä kaupungissa, koska puistossa oli sesonkiaika ja kaikki mökit olivat jo varattuja. Puistossa oli upea ruska varsinkin alempana rinteillä. Molempina päivinä teimme pienet patikkaretket ja pysähtelimme paljon näköalapaikoilla. 
Syksyllä on paljon tammenterhoja. Ja oravia,
jotka jemmailee niitä.


Kuvassa liitelee luultavasti korppikotka.Virginiassa ajellaan tällaisilla näppärillä
kauppakasseilla.Euroopassa vastaavassa paikassa olisi varmasti ollut ihmisiä liikkeellä busseittain, mutta amerikkalaiseen tapaan kaikki olivat omalla autolla liikkeellä. Ei ihme, että puiston sisäänkäynti olikin pahasti ruuhkautunut, ja meidän piti odottaa noin puoli tuntia ennen kuin pääsimme sisään. Sen jälkeen ihmiset ja autot jakaantuivat tasaisemmin, mutta missään ei silti tarvinnut olla yksin. 

Hieno auringonlasku.

Appalakkien vieressä olevassa laaksossa oli upea ruska.
Paikka, jossa olimme yötä, oli nimeltään Harrisonburg, ja se oli kyllä oikea autoilukaupunki. Näimme kävelytietä yhteensä parikymmentä metriä. Mä ahdistuisin, jos ei pääsisi kävellen liikkumaan, mutta ehkä amerikkalaisista on kätevää ajaa autolla joka paikkaan. Takaisin tullessa pysähdyttiin Charlottesvillessä, joka olikin sitten iloinen yllätys. Kaupungista löytyi “vanha kaupunki”, jossa oli pisin täällä nähty kävelykatu. Tunnelma oli kaupungissa aika samanhenkinen, kuin jossain Ruotsin pikkukaupungissa. 

Muita epätyypillisiä amerikkalaisia kaupunkeja ovat olleet Leesburg noin tunnin ajomatkan päässä (Leesburgissa on iso outletkylä), DC:n metroalueella sijaitseva Alexandria sekä Marylandin pääkaupunkin Annapolis. 


Amerikkalaiset tykkäävät liputtaa vuoden ympäri.
Joku on ollut vähän luovempi ja taiteillut rusetin.

Tällaisia kylttejä löytyy ravintoloiden vessoista.
En tiedä olenko ainut, joka ajattelee näin,
mutta kun olen ravintolassa, niin en haluaisi ajatella,
että työntekijät käyvät vessassa. Tai ainakaan,
että he eivät itse tajuaisi pestä käsiä!
Leesburgissa oli hauska kahvila, jonka katosta roikkui kenkiä.

Annapolis.

Tuomas Annapoliksen satamassa.
Luurin toisessa päässä Teemu.
Ensi maanantaina meillä on inssiajot. Pitäkäähän peukkuja! =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti