Havaintoja, tunnelmia, kokemuksia, päiväkirjamerkintöjä ja ajatuksenvirtaa elosta ja olosta
Amerikassa, Bethesdassa, DC:n metropolialueella.

tiistai 17. elokuuta 2010

Tapakulttuuria osa 1

Aikaisempien Amerikan matkojen perusteella tiesin jo, että kaikki asiakaspalvelijat sanovat aina "How are you?", myös kaupan kassat. Silti se hämmästyttää vähän, että kaikki keskustelut alkavat aina samalla fraasilla. Ja kun asiakaspalvelutilanne loppuu, niin kuulee yleensä "Have a good one!".

Kun olen lenkkeillyt asuinkaduilla, niin vastaantulevat ihmiset hymyilevät ja osa moikkaa! Aika piristävää! Lisäksi yksi nainen, joka tulee mua usein aamulla vastaan, kun menen kielikursille, on ruvennut moikkaamaan.

Kurssilla on puhuttu paljon siitä, kuinka tärkeä katsekontakti on. On ollut oikein harjoituksia, joissa katsotaan vuorotellen kasvon eri osia, ettei tarvitse koko ajan suoraan silmiin tuijottaa. Sinänsä ihan hyödyllistä, koska suomalaisena katse rupeaa helposti harhailemaan, ja sitä saatetaan pitää täällä epärehellisyyden merkkinä.

Yksi kielikurssilla esiin tullut mielenkiintoinen tapa on kiitoskorttien lähettäminen. Eli kun on ollut ekaa kertaa jonkun amerikkailaisen luona esim. illallisella, niin kuuluu ottaa osoite selville (ei kuitenkaan suoraan kysymällä) ja sitten pitää lähettää postissa kiitoskortti, jossa kiittää kutsusta ja kuvailee, kuinka kivaa oli. Olenkin ihmetellyt, miksi täällä on kaikissa kirja- ja paperikaupoissa niin paljon valmiiksi painettuja kiitoskorttipakkoja myynnissä. Täytynee hankkia oma pakka, ettei mokaa uutta tuttavuutta heti alkumetreillä. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti